Ce este parodontoza?

Ce este parodontoza?

Parodontoza (parodontita cronica marginala) este o boala cronica a tesutului din jurul dintilor, numit parodontiu. Acest tesut, compus din osul alveolelor dentare, ligamentele dentoalveolare si gingie, este responsabil de fixarea dintilor in maxilar. Aceasta afectiune evolueaza, de obicei, foarte lent, trecand prin mai multe etape si in cele din urma poate duce la pierderea dintelui. Desi parodontoza afecteaza preponderent persoanele de varsta medie si varstnicii, recent s-a observat ca un numar tot mai mare de pacienti, cu varsta in jur de 20 de ani, sunt, de asemenea, afectati de boala.
 

Care este tratamentul actual al parodontozei?

Tratamentul parodontozei incepe cu igienizarea cavitatii bucale (indepartarea tartrului supragingival si subgingival, periaj profesional, clatiri cu solutii de clorhexidina).

In fazele incipiente, igienizarea asociata cu tratamentul afectiunilor generale si un stil de viata sanatos (renuntatea la tutun si alcool) poate determina vindecarea prin stoparea fenomenelor inflamatorii. In fazele avansate ale bolii cu retractie gingivo-osoasa si mobilitate osoasa sunt necesare tratamentele chirurgicale si de imobilizare dentara.

Categorii

Suport clienti 08:00-18:00

0724557533 sorin@sorinboata.com

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!