Cum ne afecteaza dintii bauturile energizante ?

Cum ne afecteaza dintii bauturile energizante ?
Oricat ne-am ingriji de sanatatea orala, tarziu ne dam seama cum ne afecteaza dintii bauturile energizante. Promisiunea unei energii instantanee intr-o cutie poate parea atragatoare, dar are un cost.
La fel ca multe alte bauturi bogate cu zahar, bauturile energizante vin cu un continut ridicat de cofeina si o suprasolicitare a pancreasului prin continutul ridicat de zaharuri (aproximativ 27 de grame de zahar). Si la fel ca bauturile traditionale, energizantele sunt foarte acide.
Cea mai eficienta modalitate de a ne proteja dintii de efectele devastatoare ale consumului de bauturi energizante este periajul cu periute de dinti electrice si utilizarea unei paste de dinti care restabileste echilibrul smaltului.
De ce conteaza pH-ul?
Mai simplu spus, bauturile cu un pH scazut pot avea un efect demineralizant asupra smaltului dintilor, producand demineralizarea dintilor. Smaltul dintilor este cea mai grea substanta din corpul nostru, dar nu poate rezista sa fie cufundat in mod repetat intr-o baie cu apa cu zahar extrem de acida.
Nu numai ca puteti pierde invelisul de smalt protector de pe dinti, intrucat zaharul folosit pentru indulcirea majoritatii bauturilor energizante creeaza mediul propice pentru aparitia cariilor dentare.
Dar povestea despre pH continua
Problema persista si dupa ce bauturile energizante, Coca-Cola si alte bauturi acide trec de papilele noastre gustative si intra in tractul nostru digestiv. Cei care beau mult sifon tind, de asemenea, sa aiba o densitate osoasa mai mica. Pentru a neutraliza acidul, calciul si fosforul pot fi eliminate din oasele noastre.
Modalitati mai sanatoase de a stimula energia
Este adevarat ca niciun fel de aliment sau bautura nu constituie factori unici care produc pierderea de smalt sau duce la aparitia cariile dentare. Sensibilitatea ta la eroziunea si cariile dintilor depind de o varietate de probleme. Printre ele, obiceiurile tale de igiena dentara, dieta, stilul de viata si chiar predispozitia ta genetica.
Exista mai multe modalitati de a va stimula energia in mod natural:
  1. Bea mai multa apa;
  2. Mancati hrana nutritiva;
  3. Fa exercitii fizice regulate;
  4. Mentineti o atitudine pozitiva;
  5. Du-te la culcare un pic mai devreme.
 
Acum, ca ati aflat cum ne afecteaza dintii bauturile energizante, este indicat sa diminuati consumul acestora. Totusi, in situatia in care nu puteti rezista tentatiei sau pur si simplu aveti nevoie de un push de energie, este recomandat sa diluati energizantul cu apa, in acest fel reducand timpul necesar cavitatii orale pentru a reveni la un pH normal.
Categorii

Suport clienti 08:00-18:00

0724557533 sorin@sorinboata.com

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!