Durerea de Dinți

Durerea de Dinți

Multi dintre noi au trecut deja prin experienta neplacuta a unei dureri de dinti. Fiecare din noi percepem durerea intr-un mod diferit; asadar, exista multe feluri in care poate fi descrisa o durere dentara.

Cu toate acestea, putem identifica mai multe tipuri de dureri dentare in functie de simptomele pe care le resimte pacientul si cauzele care au provocat aparitia durerii.

Care sunt cauzele durerilor de dinti ?

Durerea dentara poate avea mai multe cauze. Printre ele : caria dentara, infectiile pulpare sau periapicale (abcesul dentar) sau un traumatism dentar. Chiar daca cariile dentare si complicatiile acestora (pulpite, abces etc.) reprezinta cea mai frecventa cauza a aparitiei durerilor dentare, acestea nu sunt singurul motiv.

Mai mult, o durere dentara poata sa nu fie cauzata de dinti. De exemplu, durerile dintr-o infectie a sinusului maxilar sunt deseori resimtite la nivelul dintilor superiori.

Ca regula generala, este indicat sa contactati medicul stomatolog ori de cate ori semnalati o durere la nivelul cavitatii bucale sau orice alt disconfort. Acest lucru este obligatoriu daca:

• Durerea persista mai mult de doua zile

• Durerea este severa

• Durerea este acompaniata de febra, stare generala alterata sau iradiaza in zonele invecinate (urechi, gat sau fata)

Categorii

Suport clienti 08:00-18:00

0724557533 sorin@sorinboata.com

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!