Efecte ale fumatului asupra dinților

Efecte ale fumatului asupra dinților

Patru moduri în care fumatul afectează sănătatea bucală:

  1. Creează placă și tartru - substanțele chimice din produsele din tutun afectează fluxul de salivă din gură, facilitând fixarea bacteriilor orale de dinți și gingii. Placa, încărcată de bacterii, se poate dezvolta pe dinți și de-a lungul liniei gingivale. Dacă nu este îndepărtată zilnic, se poate dezvolta tartru, o substanță atât de dură încât necesită o curățare profesională pentru a fi eliminată. Fumătorii au de trei până la șase ori mai multe șanse de a dezvolta boli ale gingiilor sau boli parodontale, care pot ataca rădăcinile și pot cauza căderea dinților
  1. Afectează circulația sângelui - Fumatul afectează funcția normală a țesutului gingival, provocând infecții și restricționând fluxul sanguin. De asemenea, întârzie vindecarea după operația orală pentru implanturi dentare, extracția dinților sau tratamentul bolilor gingivale. Acest lucru face dificil procesul de recuperare. Când se periază sau se folosește ața dentară, fumătorii pot observa că gingiile lor sângerează ușor.
  1. Poate provocă cancer oral - Conform anumitor studii efectuate,aproximativ 90% dintre persoanele diagnosticate cu cancer la gură, gât sau buze au consumat tutun. Fumătorii au mai multe șanse ca nefumătorii să dezvolte cancer oral.
  1. Afectează culoarea dinților și respirația - Fumatul poate provoca pete dentare, dinții căpătând o culoare galbenă și, de asemenea, poate provoca respirație urât mirositoare (halitoza)

Dacă fumați sau utilizați produse din tutun, reduceți riscul apariției problemelor de sănătate orală prin periaj de două ori pe zi, după micul dejun și înainte de culcare și folosiți ața dentară o dată pe zi. Programați întâlniri regulate, conform instrucțiunilor medicului dentist, pentru curățarea și verificările profesionale ale dinților. Dacă este posibil, renunțați la fumat sau cel puțin reduceți-l. Cercetările arată că fumătorii care au redus la mai puțin de jumătate de pachet pe zi, au diminuat  de trei ori riscul de a dezvolta boli ale gingiilor.

Categorii

Suport clienti 08:00-18:00

0724557533 sorin@sorinboata.com

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!