Gingivita

Gingivita

Gingivita sau inflamatia gingiei este un termen folosit pentru a descrie boala periodontala (a tesuturilor care inconjoara dintele) nondistructiva. Cea mai comuna forma a gingivitei este ca raspuns la biofilmul bacterian denumit placa aderent de suprafata dintelui. In absenta tratamentului gingivita poate progresa la periodontita, care este o forma distructiva a bolii periodontale. 

 

Se recomanda adresarea unui dentist la aparitia acestor semne de gingivita. Acesta va verifica simptomele gingivitei si examina cantitatea de placa din cavitatea orala. Vor fi cautate semnele periodontitei folosind radiografia dentara sau sondarea periodontala, precum si alte metode. Hipervitaminoza A sau excesul de vitamina A in dieta este asociata cu gingivita la caini si pisici. Daca aceasta descoperire este aplicabila si oamenilor este inca neclar. Daca gingivita nu raspunde la tratament este necesar un regim terapeutic mai avansat. 

 

Gingivita poate fi prevenita prin igiena regulate orala care include periajul si clatirea gurii zilnic. Periile interdentare sunt de asemene folositoare in curatirea dintilor de placa. Peroxidul de hidrogen, apele de gura saline, cu alcool sau clorhexidina pot fi folosite cu succes. Intr-un studiu recent a fost dovedit efectul benefic al peroxidului de hidrogen asupra gingivitei. Cercetarile sunt acum indreptate asupra legaturii dintre calciu si boala gingivala, datorita rolului acestuia in densitatea osului alveolar care sustine dintii. Prevenirea bolii gingivale este un beneficiu pentru o inima sanatoasa. O igiena orala buna poate reduce riscul de evenimente cardiace. Sanatatea orala deficitara permite bacteriilor sa calatoreasca in fluxul sanguin. 

 

Tratamentul pentru gingivita este inlaturarea agentului cauzativ: placa dentara. Terapia tinteste reducerea bacteriilor orale si poate lua forma vizitelor periodice la un dentist, alaturi de o igiena orala adecvata, la domiciliu. Se pot folosi cateva metode de preventive a gingivitei si in tratarea gingivitei manifeste: chiuretajul, detartrajul. Daca aceste masuri nu sunt suficiente, chirurgia dentara sau administrarea de metronidazol sunt alte optiuni valabile.

Categorii

Suport clienti 08:00-18:00

0724557533 sorin@sorinboata.com

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!