Parodontoza - semne si simptome comune

Parodontoza - semne si simptome comune

Semne și simptome comune

Este extrem de important să rețineți că boala parodontală poate progresa fără semne sau simptome precum durerea. Acesta este motivul pentru care controalele dentare regulate sunt extrem de importante. Mai jos sunt descrise unele dintre cele mai frecvente semne și simptome ale parodontitei.

Dacă aveți oricare dintre aceste semne sau simptome, trebuie solicitat sfatul medicului:

  • Sângerări inexplicabile - Sângerarea la periaj, la folosirea aței dentare sau in timpul consumului de alimente este unul dintre cele mai frecvente simptome ale unei infecții parodontale. Toxinele din placă provoacă o infecție bacteriană care face ca țesuturile să fie predispuse la sângerare.
  • Durere sau umflături - O infecție parodontală poate fi prezentă dacă gingiile sunt umflate, roșii sau dureroase fără un motiv aparent. Este esențial să se oprească progresia infecției înainte ca țesutul gingival și osul maxilarului să fie afectate.
  • Dinți cu aspect mai lung - Boala parodontală poate duce la recesiune a gingiilor. Toxinele produse de bacterii pot distruge țesutul și oasele de susținere, făcând astfel dinții să pară mai lungi și zâmbetul să pară mai „dințios”.
  • Respirație urâtă / halitoză - Deși mirosul respirației poate proveni din partea din spate a limbii, plămânilor și stomacului, din alimentele pe care le consumăm sau din consumul de tutun, respirația urât mirositoare poate fi cauzată și de particulele alimentare vechi care stau între dinți și dedesubt gingiul. Buzunarele mai adânci ale gingiei sunt capabile să adăpostească mai multe resturi și bacterii, provocând un miros neplăcut
  • Dinți slăbiți / modificarea modelului mușcăturilor - Un semn al parodontitei care progresează rapid este slăbirea sau deplasarea dinților în zona afectată. Pe măsură ce țesutul osos este distrus, dinții care au fost odată atașați ferm de maxilar se slăbesc sau se pot schimba în poziție.

Tratamentul bolii parodontale

Este foarte important să oprim progresia bolii parodontale înainte ca aceasta să provoace leziuni suplimentare ale țesuturilor gingivale și ale maxilarului. Dentistul va evalua inițial întreaga gură pentru a stabili progresul bolii. Când a fost pus un diagnostic, medicul dentist poate trata infecția bacteriană cu antibiotice împreună cu un tratament nechirurgical sau chirurgical sau ambele.

În cazul unei boli parodontale moderate, buzunarele (sub linia gingivală a dinților) vor fi complet curățate de resturi folosind o procedură numită scalare și planificare a rădăcinilor. Buzunarele pot fi umplute cu antibiotice pentru a produce o vindecare bună și pentru a ucide bacteriile care rămân.

Parodontita severă poate fi tratată în mai multe moduri diferite, cum ar fi:

  • Tratament cu laser - Acesta poate fi utilizat pentru a reduce dimensiunea buzunarelor dintre dinți și gingii.
  • “altoirea” țesuturilor și a oaselor - în cazul în care a fost distrusă o cantitate considerabilă de țesut osos sau gingival, dentistul poate alege să altoiască țesut nou prin introducerea unei membrane pentru a stimula creșterea țesutului.
  • Operație de eliminare a buzunarului - Dentistul poate alege să efectueze o operatie pentru a reduce direct dimensiunea buzunarelor gingivale..
Categorii

Suport clienti 08:00-18:00

0724557533 sorin@sorinboata.com

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!