Scurta istorie a pastei de dinti

Scurta istorie a pastei de dinti

 Pasta de dinți este folosită zilnic de miliarde de oameni din întreaga lume. În timp ce formulele de pastă de dinți s-au îmbunătățit constant de-a lungul anilor, am putea fi surprinși să aflam că pasta de dinți a fost folosită de civilizațiile timpurii cu mii de ani în urmă. Istoricii au estimat că în jur de 5.000 î.C. egiptenii foloseau pentru prima dată o substanță asemănătoare cu pasta pentru a-și curăța dinții. Acest lucru este adevărat, în ciuda faptului că periuța de dinți inca nu era inventată. Culturile indiene și chineze au adoptat pasta de dinți în jurul anului 500 î.C. Scopul pastei de dinți a fost atunci în esență același ca în prezent, de a menține dinții și gingiile curate și sănătoase. O pulbere derivată din copitele unui bou a fost cândva un ingredient în pastele de dinți antice. Unele comunitati din Grecia și Roma au preferat o pastă de dinți destul de abrazivă, care conține oase zdrobite și scoici de stridii, cărbune pudră și scoarță. Ingredientele obișnuite includeau cenușă, coajă de ouă arse și piatră ponce. În civilizațiile chineze s-a folosit ginseng, mentă din plante și sare.

 

   Trecând la istoria recentă, pasta de dinți a început cu adevărat să devină produsul modern în secolul al XIX-lea. A început să se adapteze și să devină un obiect de uz casnic, săpunul fiind un ingredient obișnuit. Pastele de dinți erau mai degraba asemănătoare unei pudrei. Primul produs păstos cunoscut a fost introdus în anii 1850. Se numea Crème Dentifrice și venea într-un borcan de sticlă.

   Colgate a început să producă o pastă de dinți similară într-un borcan în 1873. In 1890 au trecut la ambalarea într-un tub de pastă de dinți.

 

 Un alt pas important a fost adăugarea de fluor în 1915 pentru a lupta împotriva cariilor dentare. Până în jurul anului 1945 majoritatea pastelor de dinți conțineau săpun ca ingredient primar, dar aceatsa au fost în curând înlocuit de un compus chimic numit lauril sulfat de sodiu. Aceasta a ajutat la crearea unei paste de dinți mai puțin abrazive, care a fost mult mai sănătoasă pentru utilizarea pe termen lung. În cea mai mare parte a secolului XX, cea mai semnificativă schimbare a pastelor de dinți a fost dezvoltarea de produse medicamentoase destinate remedierii bolilor și / sau afecțiunilor dinților și / sau gingiilor.

Categorii

Suport clienti 08:00-18:00

0724557533 sorin@sorinboata.com

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!