Sfaturi pentru o igiena orala adecvata

Sfaturi pentru o igiena orala adecvata
  1. Nu te culca fără să te speli pe dinți

Recomandarea generală este să periați dintii de cel puțin două ori pe zi. Cu toate acestea, mulți dintre noi continuăm să neglijăm spălarea dinților seara, fara sa stim ca periajul înainte de culcare ne scapă de germenii și placa care se acumulează pe parcursul zilei.

  1. Periați corect

Modul în care vă spalti pe dinti este la fel de important. Faceți-vă timp, utilizand peria de dinți cu mișcări blânde, circulare, pentru a îndepărta placa. Placa se poate întări, ceea ce duce la acumularea de calcar, dar si la aparitia gingivitei (boala precoce a gingiilor).

  1. Nu vă neglijați limba

Placa se poate acumula și pe limba ta. Nu numai că acest lucru poate duce la un miros urât al gurii, dar poate duce la alte probleme de sănătate orală. Periați ușor limba de fiecare dată când vă spălați pe dinți.

  1. Folosiți o pastă de dinți cu fluor

Când vine vorba de pasta de dinți, trebuie să se caute elemente mai importante decât puterea de albire și aromele. Indiferent ce versiune alegeți, asigurați-vă că are in compozitie fluor.

În timp ce fluorura a făcut obiectul unei examinări de către cei îngrijorați cu privire la modul în care afectează alte domenii de sănătate, această substanță rămâne un element principal în sănătatea orală. Acest lucru se datorează faptului că fluorul este o apărare principală împotriva cariilor dentare. Funcționează luptând cu germenii care pot duce la descompunere, precum și oferind o barieră de protecție pentru dinți. 

  1. Tratați ața dentara cu aceeasi importanta ca periuta de dinti

Utilizarea atei dentare este o modalitate de a stimula gingiile, de a reduce placa și de a ajuta la scăderea inflamației din zonă. Folosirea zilnica este de obicei suficient pentru a culege aceste beneficii. 

  1. Luați în considerare apa de gură

 Apa de gură ajută în trei moduri: Reduce cantitatea de acid din gură, curăță zonele greu de periat dintre gingii și din jurul gingiilor și re-mineralizează dinții. La copii și la vârstnici, în cazul în care capacitatea de a peria nu poate fi fidela, o apă de gură este deosebit de utilă.

Adresați-vă medicului stomatolog pentru recomandări specifice pentru apa de gură.

  1. Limitați alimentele zaharoase și acide

În cele din urmă, zahărul se transformă în acid în gură, care poate eroda smalțul dinților. Acești acizi sunt ceea ce duce la carii. Fructele acide, ceaiurile și cafeaua pot de asemenea pata smalțul dinților. Deși nu trebuie neapărat să evitați cu totul aceste alimente, nu este rău să fiți atenți.

  1. Consultați medicul stomatolog cel puțin de două ori pe an

Trebuie să vă prezentați la medicul stomatolog pentru curățări și verificări periodice de două ori pe an. Nu numai că un dentist poate elimina depunerile și poate identifica cariile, dar va putea, de asemenea, să detecteze potențialele probleme și să ofere soluții de tratament.

A face acest lucru este util în special dacă aveți un istoric de probleme dentare, cum ar fi gingivita sau cavități frecvente.

Categorii

Suport clienti 08:00-18:00

0724557533 sorin@sorinboata.com

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!